KFC EKSAARDEFemina Lokeren

16 februari 2021

Drie voetbalclubs richten samen Femina Lokeren op: “Meisjesvoetbal in de streek nieuwe impuls geven”

De Lokerse clubs KSC Lokeren-Temse, FC Daknam en KFC Eksaarde bundelen de krachten om het meisjesvoetbal op de kaart te zetten. Onder de vlag van Femina Lokeren willen ze meer meisjes warm maken voor de populairste sport van het land. Ambassadrice van het project is Lorca Van De Putte die in het verleden meer dan 50 keer speelde voor het nationale vrouwenelftal Red Flames.

Groei meisjesvoetbal stagneert door corona, kopt onze krant deze week. In Lokeren willen drie clubs die trend keren. KSC Lokeren-Temse, FC Daknam en KFC Eksaarde slaan de handen in elkaar en houden Femina Lokeren boven de doopvont.
“Dit initiatief moet ervoor zorgen dat meer meisjes de weg naar het voetbalveld moeten vinden”, zegt Bart De Maesschalck van KSC Lokeren-Temse. Samen met Aissa Boucharrafat en Kristof Haentjens van FC Daknam en Timothy Raes en Nils Tollenare van KFC Eksaarde is hij één van de initiatiefnemers achter het project.
Drempel verlagen

Concreet zorgt Femina Lokeren de komende weken voor vier leuke en laagdrempelige kennismakingsmomenten. “Zo kunnen meisjes een eerste keer proeven van het voetbal. Op termijn kunnen zij instromen in de meisjesploegen van Femina Lokeren. Maar de mogelijkheid om bij de werking voor jongens bij één van de clubs aan te sluiten blijft uiteraard een mogelijkheid. Onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers van de drie clubs zullen de meisjes kunnen genieten van het voetbal. We proberen hen te laten genieten van het spel en de drempel naar voetbal in competitieverband te verlagen”, aldus De Maesschalck.

“Doordat de trainingen doorgaan met uitsluitend meisjes, kan er een band gecreëerd worden onderling. Nu zien we nog te vaak dat meisjes worden afgeschrikt door de voetbalwereld. We proberen vriendschap te koppelen aan leuke ervaringen op voetbalvlak”, klinkt het.

De kennismakingsmomenten zullen plaatsvinden op woensdag 17 februari, 24 februari, 3 maart en 10 maart. Dan kunnen meisjes van U6 tot en met U15 van 14 tot 15 uur gratis deelnemen aan de kennismakingsmomenten op de jeugdsite van KSC Lokeren-Temse.

Lorca Van De Putte

“Het belooft een training te worden met uitdagende activiteiten, bewegingsparcours, passen, trapvormen, dribbelen en uiteraard veel amusement. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om aan alle momenten deel te nemen of aan één specifiek moment. Ook onze ambassadrice Lorca Van De Putte zal aanwezig zijn. Zij kan heel wat adelbrieven voorleggen op nationaal en internationaal vlak. Ons Lokers vrouwenvoetbalfenomeen zal de volle steun geven aan dit project en zal ook haar ervaringen meegeven aan coaches en kinderen”, luidt het nog. Geïnteresseerde meisjes en ouders kunnen voor meer informatie contact opnemen via mail op femina@fcdaknam.be. Na inschrijving krijg je de bevestiging met alle verdere details. “De coronamaatregelen volgen we uiteraard op de voet”, besluit De Maesschalck.

WIL JIJ OOK KFC EKSAARDE WORDEN?

© KFC Eksaarde - ontwerp NEWMONKEYS