KFC EKSAARDERunar Alex Runarsson

13 september 2021
Runar Alex Runarsson: de IJslander die werd opgeleid bij FC Eksaarde

Met Runar Alex Runarsson (26) heeft OH Leuven een doelman beet die de concurrentie moet aangaan met Rafa Romo (31). Opvallend genoeg voetbalde de IJslander in de jeugd bij… FC Eksaarde en Sporting Lokeren. De nieuwe keeper van OHL is namelijk de zoon van Runar Kristinsson, die tussen 2000 en 2007 voor Lokeren voetbalde. Op zijn zeventiende trainde Runarsson een tijdlang mee bij Club Brugge, maar uiteindelijk ging het via KR Reykjavik – waar papa trainer was –, FC Nordsjaelland en Dijon naar Arsenal, dat hem dit seizoen uitleent aan OHL.

Dat Runarson vandaag doelman is en geen veldspeler, heeft hij te ‘danken’ aan een ziekte. Op zijn tiende werd de jonge IJslander geopereerd aan een blindedarmontsteking. In de maanden daarna ging hij in doel staan “om het wat rustiger aan te doen”. Dat beviel hem zo goed dat hij nooit nog van onder de lat weg wilde.

WIL JIJ OOK KFC EKSAARDE WORDEN?

© KFC Eksaarde - ontwerp NEWMONKEYS